İsrail Vizesi

 

  • Vize Başvurusu Tarafımızca yapılır.
    Kırmızı (Diplomatik), Yeşil (Hususi) ve Gri (Hizmet) pasaportlar  için üç aya kadar vize gerekmemektedir.
    GEREKLİ EVRAKLAR
     
    Bütün vize başvuruları için gereken evraklar;
    1. En az altı ay geçerli pasaport,
    2. Son bir yıl içerisinde çekilmiş bir adet standart vesikalık  fotoğraf (5×5 cm),
    3. Bir adet vize formu.
     
    Turist Vizeleri İçin:
     
    1.  Kişinin çalıştığı iş yerinden çalıştığını gösterir belge (maaş bordrosu,son aylık SGK hizmetli listesi vs.)
    2. Çalıştığı işyerinden içinde bulunduğumuz yıla ait Oda Sicil Kaydı
    3. 3 aylık ücret bordrosu
    4. İsrail’de herhangi bir tanıdığı var ise o kişiden bir davet yazısı,
    5. Otel rezervasyonu,
    6. Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu,
    7.Seyahat sağlık sigortası
    8. Banka hesap  bilgileri,
    9. Tapu (var ise),
    10. Herhangi bir turizm acentasının organize ettiği bir tur ise, acentanın gezi programı.
    11.Seyahat Sağlık Sigortası
     
    * 10 kişiden fazla olan turistik grupların vize işlemleri, İsrail’deki acentanın İçişleri Bakanlığı’ndan alacakları izin ile mümkün olmaktadır. Bu grupların Büyükelçiliğimize veya İstanbul Başkonsolosluğumuza müracaat etmeleri gerekmemektedir.
     
    İşçi Vizeleri İçin:
     
    1. İsrail İçişleri Bakanlığı tarafından Büyükelçiliğimize gönderilmiş, İsrail’den davet eden firmanın adına gelmiş olan izin belgesi
    2. İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış Türkiye’de yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından  alınmış sağlık raporu,
    3. Son 3 ay içinde alınmış Adli Sicil Kaydı.
     
    İş Gezileri Için :
     
    1. İsrail’deki bağlantılı olan firmadan bir davet yazısı (Firma yetkilisi tarafından imzalanmış, irtibat adres ve numaralarının bulunduğu)
    2. Türkiye’deki firmadan bir görev yazısı,
    3. Türkiye’deki firmanın  içinde bulunduğumuz yıla ait Oda Sicil Kaydı,
    4. İsrail’e gidecek olan kişi şirket ortağı veya sahibi ise; içinde bulunduğumuz yıla ait imza sirküleri, şirket çalışanı ise son 3 aylık  SGK hizmetli listesi,son 3 aylık maaş bordrosu
     
     
    Eğitim Vizeleri İçin:
     
    1. Bağlı bulunduğu üniversiteden belge,
    2. İsrail’de eğitim göreceği Üniversiteden bir kabul yazısı.
    3. Burslu gidecekler için burs aldığını gösterir belge.
    * Öğrenci vizesi alabilmek için, kişinin İsrail’de kabul edildiği kurum/üniversiteden tarafımıza izin yazısının ulaştırılması gerekmektedir.
     
    Bütün vize başvurularında, gerekli olan belgeler ile eksiksiz müracaat yapılır. Gerektiğinde yetkililer daha fazla belge isteyebilir.
  • İsrail Vize Başvuru Formu : İndir