Gana Vizesi

Vize Başvuru Sahipleri İçin Klavuz Rehberi; Lütfen dikkatlice okuyunuz.×

  • Uluslararası kuruluş personelleri, Diplomatlar ve turist, çalışma, iş veya transit için Gana’ya gidecek ziyaretçilere vize verilebilir.
  • Vizelerin işlenmesi beş (5) iş günü sürmektedir. Hızlı (Ekspres) vizeler 48 saat içerisinde sonuçlanır.
  • Tek veya çoklu giriş için vize verilebilir.

Çoklu Giriş Başvuru Sahipleri İçin Özel Uyarı×

  • Çoklu giriş vizesi süresi altı (6) aydır. Örneğin; onaylanan başvurular, vizenin verildiği tarihten itibaren altı ay içerisinde Gana’ya sınırsız giriş hakkı kazandığı anlamına gelir. Başvuru sahibine altı (6) ay boyunca Gana’da kalma hakkı tanımaz. Gana’ya her girişte, Gana’da ikamet için verilen süre, Gana Göçmenlik Bakanlığı tarafından genellikle altmış gün olarak kabul edilmektedir.

Vize Başvuru Sahipleri İçin Genel Koşullar ve Belgeler×

  • Başvuru  sahipleri, Türkiye vatandaşı ya da Türkiye’deki Gana Misyonu’na bağlı eşzamanlı olarak akredite edilmiş bir ülkenin  vatandaşları, yani Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Kosova vatandaşı olmaları  ya da söz konusu ülkelerin birinde yasal oturma izni belgesine sahip olmaları gerekmektedir.
  • Vize başvuru tarihinden itibaren en az altı (6) ay geçerli pasaport ve pasaportun fotokopisi. Pasaport içinde  en az iki boş sayfa gerekmektedir.
  • Vize başvuru formu, İngilizce olarak (DÖRT ADET) BÜYÜK HARFLERLE ve aşağıdakiler ile birlikte EKSİKSİZ doldurulmuş olarak sunulmalıdır:
    A) Yeni çekilmiş dört adet pasaport ölçülerinde fotoğraf formlara yapıştırılmış olacaktır.
    B) Sarı Humma için uluslararası aşı sertifikası.
    C) Bir Seyahat Acentesinden onaylanmış, gidiş-dönüş uçak bileti veya uçuş onayı çıktısı.
    D) Seyahat Sigortası.

DOĞRU OLMAYAN BİLGİLER VE EKSİK DOLDURULMUŞ FORMLAR VİZE BAŞVURUSUNU GEÇERSİZ KILACAKTIR.

İş Vizeleri×

Türkiye’deki Şirketten İstenilen Belge ve Bilgiler

  • İşvereninizden veya İşyerinizden, statünüzü ve seyahat nedeninizi belirten (İNGİLİZCE) yazılmış başvuru yazısı.
  • Şirketin kuruluş belgesi.
  • Şirketin vergi akreditifi,
  • Çalışana ait, şirkette çalıştığını kanıtlayan, maaş bordrosu, kişisel banka beyannamesi, iş sözleşmesinin fotokopisi gibi firmada istihdam kanıtları.

Gana’daki Şirketten İstenilen Belge ve Bilgiler

  • Başvuru sahibini davet eden Gana’daki kişi (ler) veya kurumlardan davet mektubu.
  • İki referans gerekmektedir. Lütfen Gana’da İş Ortakları ve Şirketlerinin isim ve adreslerini referans olarak başvuru formunda belirtilen bölüme yazınız.
  • Otel adresi sadece ikinci bir referans olarak kullanılabilir.
  • Gana şirketinin kuruluş belgesi
  • Gana şirketinin iş faaliyet belgesi
  • Gana şirketinin vergi beyannamesi belgesi

Ziyaretçiler ve Turistik Vizeler×

  • Gana’dan başvuru sahibini davet eden kişi veya kurumlardan davet eden kişinin kimliğini de belgeleyen, davet mektubu.
  • Ziyaretçilerin, geçerli bir dönüş veya bağlantılı aktarmalı uçuş biletine sahip olması gerekmektedir.
  • İki referanstan oluşan isimler ve adresler gerekmektedir, bunların biri konaklama yeriniz olan Otel olabilir.
  • Çalıştığını kanıtlayan, maaş bordrosu, kişisel banka beyannamesi, iş  sözleşmesinin fotokopisi, çalışma kimliğini (çalışıyor ise) kapsayan istihdam kanıtları.
  • Ziyaret edecek kişinin çalıştığı firmasından tanıtım yazısı.

ÜLKEYE ZİYARETÇİ / TURİST OLARAK GİREN KİŞİLERE, ÖNGÖRÜLEN İŞVERENİN GÖÇMENLİK KOTASINDA AÇIK KONTENJAN OLMASI DURUMUNDA DAHİ ÇALIŞMALARINA İZİN VERİLMEZ.

Öğrenim Vizeleri×

  • Üniversite/Okul Yönetiminden veya Profesörünüzden alınan ziyaret nedeninizi belirten yazı.
  • Gana’da bulunulacak süre için mali yeterlilik belgeleri (İNGİLİZCE olacak).
  • Gana’daki pratik eğitiminizi alacağınız kurumdan Kabul Mektubu. Lütfen Gana’daki Kurumun adını ve adresini Gana’daki referansınız olarak kullanın.

Medya Personelleri ve Gazeteciler×

  • Medya çalışanları, gazeteci, film yapımcısı, kameraman vb. durumlarda, normal vize başvuru formlarına ek olarak basın akreditasyon formları doldurulmalıdır.
  • Yolculuk amacını belirten giriş mektubu ile desteklenmelidir. Vizeler, Gana’daki yetkili makamlardan izin alımından sonra verilir.
  • Başvurunuzla birlikte akreditasyon belgesi de verilmelidir.

MEDYA PERSONELİNİN, AKREDİTASYON İÇİN BÜYÜKELÇİLİĞE VİZE BAŞVURUSUNDAN  İKİ HAFTA ÖNCE BAŞVURU YAPMALARI GEREKMEKTEDİR.

Diplomatik/Hizmet Pasaportu Sahipleri×

  • DÖRT (4) ADET eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu, dört (4) adet pasaport ebatlı fotoğraflar formlara yapıştırılmış olarak, (başvuru formundaki paragraf, Gana’daki irtibat kişisinin tam adını, adreslerini ve telefon numaralarını içermelidir. Gana’da hiçbir irtibat bulunmuyor ve ziyaret turizm amaçlı ise, otel adı, adresi ve  otel rezervasyon belgesi gerekmektedir).
  • Başvuru, Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçilik veya Uluslararası Organizasyonlardan alınan nota ile yapılmalıdır.

GANA FORM : İndir